Studijska posjeta Ravnateljstvu civilne zaštite Republike Hrvatske, u Zagrebu

U organizaciji Asocijacije za upravljanje rizicima AZUR i Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u 03. i 04.12.2019. godine održana je studijska posjeta sjedištu Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Posjeta, a ujedno i radionica o korištenju CECIS I sTESTA Sistema se realiziraju u sklopu implementacije Projekta „EU za bolju civilnu zaštitu – Izgradnja kapaciteta i priprema BiH za Mehanizam civilne zaštite Europske unije“ i radnog paketa WP1. Razvoj kapaciteta civilne zaštite.

Glavni cilj radionice je bio predstavljanje rada kroz CECIS komunikacijski alat te se dala mogućnost da se kroz stožernu vježbu isprobaju svi modusi komunikacije sa Europskim centrom za odgovor na katastrofe (ERCC).

Učesnici su predstavnici Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite, Odjela za javnu sigurnost / bezbjednost Brčko Distrikta BiH, te predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Predavači na radionici su eminentni stručnjaci iz ovih oblasti, gospodin Božidar Ćurić, voditelj Županijskog centra 112 Zagreb, g. Matija Varović operater i analitičar u Operativnom centru civilne zaštite, te g. Goran Ostojić iz Županijskog centra 112 Zagreb.

Share: