DRR Kvizovi za osnovce i srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, u sklopu projekta “EU za bolju civilnu zaštitu”

U sklopu provođenja projekta “EU za bolju civilnu zaštitu” u radnom paketu 4 (WP 4) provoden je kviz sa uzrastima osnovcima i srednjoškolcima, s ciljem zabave i učenja. Na ovaj način se želi prenijeti osnovno znanje našim dragim školarcima o segmentu zaštite i spašavanja, ovom projektu, te opasnostima koje im se mogu dogoditi, a koje spadaju u prirodne i druge nesreće.

Od 15. do 22. oktobra/listopada 2021. godine proveden je kviz, na onile način uvažavajući situaciju sa pandemijom koronavirusom (SARS CoV 2), u periodu gdje se nastava odvijala putem online načina ili kombinovano.

Projekt je podržala Europska unija. Informacije i brošure o odgovorima na pitanja su se mogli pronaći i na web stranici www.eu4bettercivilprotection.ba., te na stranicama korisnika projekta, čije linkove stranica imamo i na stranici. www.eu4bettercivilprotection.ba.

Sadržaj i pitanja su osmislili i formirali su stručnjaci na bazi pedagoških standarda. Kviz je bio otvoren od 15. oktobra do 22. oktobra ove godine – srednjoškolci su se mogli prijaviti na link, koji je bio postavljen na ovoj stranici za vrijeme trajanja kviza.

Kviz je održan putem platforme Google Classroom, koja je prilagođena i koja se koristi za održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama u Bosni i Hercegovini za vrijeme koronavirusa.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je school-is-closed-due-covid19-pandemic-1024x683.jpg

Fotografije učesnika kviza nisu dostupne jer se kviz radio putem online platforme, te naričito imajući u vidu da se radi o maloljetnim licima, te da za njihovo fotografisanje i javno objavljivanje trebaju posebna odobrenja obrazovnih institucija i njihovih roditelja/staratelja.

Poziv školarcima: Učestvujte u online kvizu i osvojite vrijedne nagrade
http://www.klix.ba/clanak/211015159

Share: