DRR Kvizovi za osnovce i srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, u sklopu projekta “EU za bolju civilnu zaštitu”

U sklopu provođenja projekta “EU za bolju civilnu zaštitu” u radnom paketu 4 (WP 4) provodi se kviz sa osnovcima i srednjoškolcima, s ciljem zabave i učenja. Na ovaj način se želi prenijeti osnovno znanje našim dragim školarcima o segmentu zaštite i spašavanja, ovom projektu, te opasnostima koje im se mogu dogoditi, a koje spadaju u prirodne i druge nesreće.

Stoga, ako si učenik/učenica viših razreda osnovne škole (6.,7.,8.,9.) ili prva dva razreda srednje škole učestvuj u kvizu “EU4BetterCivilProtection”, pokaži znanje o upravljanju rizicima i spašavanju i osvoji vrijedne nagrade!

Od 15. do 22. oktobra/listopada 2021. godine odgovori tačno na najmanje 80 posto pitanja kviza na poznatoj platformi Google Classroom, i ući ćeš u izvlačenje za glavne nagrade. (Laptop i pametni satovi)

Projekt je podržala Evropska unija. Informacije i brošure o odgovorima na pitanja možeš pronaći i na web stranici www.eu4bettercivilprotection.ba., te na stranicama korisnika projekta, čije linkove imaš i na stranici www.eu4bettercivilprotection.ba.

Sadržaj i pitanja formirali su stručnjaci na bazi pedagoških standarda. Kviz je otvoren od 15. oktobra do 22. oktobra ove godine – srednjoškolci se mogu prijaviti ovdje, a osnovci ovdje.

Sretno

Share: