Konferencija zatvaranja projekta “EU za bolju civilnu zaštitu”

Zadovoljstvo i čast nam je, obavijestiti Vas da se, u sklopu provođenja projekta „EU za bolju civilnu zaštitu – Izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Europske Unije“,  koji su provodili Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske – Ravnateljstvo civilne zaštite i Asocijacija za upravljanje rizicima AZUR, organizirana je Konferencija zatvaranja projektakao završni korak u uspješnom završetku projektnih aktivnosti.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 24-1024x683.jpg

Na Konferenciji su sudjelovale visoke domaće i međunarodne zvanice, predstavnici akademske zajednice, stručne i naučne javnosti, te provoditelji i korisnici projekta “EU za bolju civilnu zaštitu”. Na Konferenciji su se obratili predstavnici DG ECHO, Delegacije Europske Unije u Bosni i Hercegovini, predstavnici projektnih partnera Ministarstva sigurnosti / bezbjednosti Bosne i Hercegovine, Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, te Odjela za javnu sigurnost-bezbjednost Brčko distrikta BiH.

Tom prilikom su konzorcijski partneri predstavili provedene aktivnosti u sklopu projekta po svim radnim paketima, čime se simbolično održala i posljednja aktivnost na ovom projektu.

Ukratko o projektu:

Projekt finansira/financira Europska unija kroz Instrument za predpristupnu pomoć (IPA) u vrijednosti od 1,480 mil.  €, a trajanje projekta je od 01.03.2019. do 01.11.2021. godine.

Projekt je podijeljen u pet radnih paketa.

Opći/opšti cilj Projekta je smanjiti ranjivost na prirodne i druge katastrofe, na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Konferencija će se održati dana 22.10.2021. godine, na lokaciji Hotela Holiday Sarajevo, uz primjenu svih epidemioloških te sigurnosnih mjera . Prisustvo mogu ostvariti samo subjeti i institucije koje su dobile poziv za sudjelovanje.

Share: