Najava studijske posjete Ravnateljstvu civilne zaštite Republike Hrvatske, u sklopu projekta “EU za bolju civilnu zaštitu”

U organizaciji Asocijacije za upravljanje rizicima AZUR i Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske u utorak, 03.12 i četvrtak 04.12. 2019. godine održat će se studijska posjeta sjedištu Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Posjeta a ujedno a trening za korištenje CECIS I sTESTA Sistema se realiziraju u sklopu implementacije projekta „EU za bolju civilnu zaštitu – Izgradnja kapaciteta i priprema BiH za Mehanizam civilne zaštite Europske unije“ i radnog paketa WP1. Razvoj kapaciteta civilne zaštite.

Glavni cilj treninga je praktično upoznavanje i rad na sistemu CECIS, elaborirat će se prijava i rad na aplikaciji, važne funkcionalosti, kao i upoznavanje sa operativnim, vježbovnim i trening modom. Učesnici su predstavnici Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite, Odjela za javnu sigurnost / Odjeljenja za javnu bezbjednost Brčko Distrikta BiH, te predstavnici Ministarstva sigurnosti / bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Share: