Radionica u Banjaluci

U hotelu Jelena u Banjaluci se 28. i 29. novembra tekuće godine  održala radionica Podrška provedbi protokola o suradnji i uspostavljanju kontakt tačke za suradnju sa Mehanizmom civilne zaštite Europske unije u sklopu WP1. Razvoj kapaciteta civilne zaštite, a u skladu sa predviđenim aktivnostima projekta „EU za bolju civilnu zaštitu – Izdradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Europske unije.“ Oragnizatori su Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i Asocijacija za upravljanje rizicima AZUR Sarajevo.

Prisustvovali su predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine, Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Odjela za javnu sigurnost/javnu bezbjednost Brčko distrikta te predstavnici Bezbjednosnog istraživačkog centra.

Predavanja oba dana radionice su uključivala prezentaciju iskustava Bosne i Hercegovine u koordinaciji međunarodne pomoći, pripreme za provedbu tri vježbe i njihove analize, predstavljanje dostupnih mehanizama i inovativnih rješenja kao prezentaciju iskustava Republike Hrvatske vezanih za migrantsku krizu 2015/2016.

Predavači su eminentni stručnjaci, gospodin Robert Mikac i gospodin Krunoslav Katić.

Share: